truegirl

hétköznapi megpróbáltatások és megoldások

Unatkozó anyukák és az MLM

2017. március 18. 18:22 - sz.szilvi.agi

om_your_lovingparents_cassie_bernie.jpg

"...Merem remélni, hogy már mindenki ráébredt, ezek a rendszerek addig fenntarthatóak, amíg vannak új belépők. ..."

 

Nem tudom miért, de egyre többször veszem észre a Facebook oldalamon, hogy most vagy nem régiben szült ismerőseim vágnak bele hirtelen az mlm rendszerek fergetegébe.

Nem tudom, mit akarnak ezzel elérni? Azt gondolják, hogy az alatt a három év alatt, amíg otthon lehetnek a gyerekkel, majd megváltják a világot?

Egy önmagától működő mlm rendszer kialakításához több év szükséges. Ráadásul, ha valaki rendesen akarja csinálni, akkor ahhoz több idő és folyamatos képzés kell.

Ez is egyfajta saját vállalkozás, aminek a beindítása nem kevés befektetést igényel (pénz, idő, szakmai tudás).

/Merem megjegyezni, hogy a legtöbb vállalkozás az első öt évben becsődöl, mert nem tud eleget termelni/

Nem biztos, hogy egy kis gyerek mellett van lehetősége, ideje vagy akar csak energiája (főleg ha nincs családi vagy baráti segítsége), hogy fejlessze magát. Ha pedig mégis, akkor merül fel bennem a kérdés, hogy miért nem megy vissza az eddigi munkahelyére akár napi 4-6 órába dolgozni?

Ha pedig nincs ezekre kapacitása, akkor miért kezd egyáltalán bele?

Reméltem, hogy elmúltak azok az idők, amikor még elhitték az emberek, hogy semmi munkával (vagy napi 1-2 óra munkával) egy teljesítmény alapú rendszerben meg lehet élni, sőt meg is lehet gazdagodni.

Ahogy látom még mindig a legelterjedtebbek az egészséggel kapcsolatos rendszerek, mert sokszor hinni szeretnénk, hogy működik. Nem állítom, hogy nem hasznosak a termékek, mert vannak közöttük olyanok, amiket még én magam is használok (de ettől még nem szállok fel a vonatra a már több ezer másik mellé)!

Alapvetően hiába használ nekem egy termék, ha a másik embernek teljesen más a szervezete, testfelépítése stb. (az adott termék szempontjából megfelelő szempont), neki már nem garantált ugyanaz a hatás. Az összetevőkről és az általuk keletkezhető allergiás reakciókról nem is beszélve.

Sokszor látom ezeket a "csodaszereket", s mindig ugyanazokat az érveket hallom illetve most már látom is mellettük:

"Ez egy teljesen új módszerrel készül, teljes mértékben természetes alapanyagokból. Gyere, használd, mert megérdemled!"

Esküszöm, mintha egy l'oreal reklám lenne!

Csak azt nem tudom, ha mindenki "tanácsadó" lesz, akkor ki marad csak felhasználónak? Merem remélni, hogy már mindenki ráébredt, ezek a rendszerek addig fenntarthatóak, amíg vannak új belépők.

Én sem szoktam heti vagy akár havi szinten smink, kozmetikai és így tovább cikkeket vásárolni. Így hiába van egy állandó köröd, ha ők már nem olyan mértékben vásárolnak tőled, amiből neked is nagyobb összeg csurran-csöppen.

Engem is számos alkalommal hívtak, hogy kezdjek bele, mivel mindig is értékesítésből kerestem a kenyeremet, de minden alkalommal ugyanazt a választ adtam:

"Ha ilyenbe kezdenék, csakis olyan területen tenném, ahol még nagyon kevesen vannak!"

Tudom, most nagyon ki fogok kapni, de ezt már nem bírtam szó nélkül, mivel napi szinten, ha 3-4 ilyen poszttal nem találkozom különböző személyektől, akkor eggyel sem!

 

 Ha tetszett lájkolj, kövess, és olvasd el eddigi írásaim is ! :D

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://truegirl.blog.hu/api/trackback/id/tr7912349099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása